Snödroppar och vårlökar

Idag läste jag att den meteorologiska våren är här! Hjärtat klappade snabbt när jag gick promenaden fram och tillbaka till förskolan medan solen strålade över kanalen, de kvittrande fåglarna och snödropparna. Min första tanke var att jag hade hjärtklappning av allt kaffe jag hällt i mig men sen slog det mig att det är solen! Tänk att solljus kan påverka sinnet så, helt plötsligt finns ett överflöd av energi, energi som varit en värkande bristvara genom småbarnssnoriga vintermånader. Passade på att plocka snödroppar till min nyfyndade vas och lyfte lite krasst bland kastanjerna som låg där med en flykting tanke om att någon kanske redan börjat gro och visst var det så, vilken lycka! Ajöss alla ekollon som aldrig blev något, nu har jag en kastanj.

Hög på ny energi firade jag in våren med att plantera vårlökar. IMG_2931

Gjorde små arrangemang med fynden från Stadsmissionens rea på Kvarngatan.

IMG_2952

Det stora fatet och den lilla glasvasen på fötter som snödropparna står i är redan favoriter.

 Träffade sen ett par vänner ute i solen, en alldeles fulländad vårdag. Känner mig tacksam som på alla sätt har så mycket fint omkring mig.

johanna

Share on FacebookPin on Pinterest

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *