Müslimakaren

Jag är en periodare när det gäller väldigt mycket. Just nu är müsli grejen. Utmärkt mellis, nattamat och såklart frukost. Här kommer ett ungefärligt recept på hur jag brukar göra:

Några deciliter havregryn (typ 4)
Ungefär hälften så mycket solrosfrön
Och ungefär hälften så mycket hackade hasselnötter och/eller pumpafrön

DSC_9259

Över det häller jag en blandning med:
Någon deciliter vatten (typ 1)
Lika mycket sirap (jag gillar knaprigt och sött)
Någon tesked kanel
Och lika mycket olja

DSC_9261

Som sagt, väldigt ungefärligt beroende på vad som finns hemma. In i ugnen i ca 150-200 grader. Och rör om lite då och då.

DSC_9543(2)

En plåt räcker ungefär en vecka för mig. Extra gott med grekisk eller turkisk yoghurt till.  En väldigt trevlig kvällssysselsättning och sen luktar det gott i hela huset när man ska gå och lägga sig..

Nu är jag lite nyfiken på era bästa müslirecept?

signatur_moa

Share on FacebookPin on Pinterest

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *