I sagornas värld

Ett litet tips till alla småbarnsfamiljer och Pettssonfantaster. I helgen invigdes Pettsson och Findus lekutställning på Kulturen i Lund. Det blev ett perfekt utflyktsmål denna gråa dag. En sak är säker, Pettsson är ingen minimalist.

pettsson4

Så himla kul att se hur ens barn ska vända och vrida på varenda liten pryl i snickarboden. Alla burkar och resväskor måste öppnas. Rattar och vevar ska undersökas. Så befriande när det finns en utställning där du faktiskt får pilla.

pettsson1

Självklart myllrade det av mucklor. Tjuren, hönorna, cykeln och köksgardinerna var också på plats. Det enda vi inte kunde hitta var grammofonen..

pettsson3

Efter att ha malt kaffe och kokat potatis i Pettssons kök upptäckte sonen att man kunde åka rutschkana ner från Pettssons vind. Då var plötsligt roddbåten och vedhuset inte intressant.

pettsson2

Själv kände jag mig som en jätte i en pyttevärld. Var jag än stod så var jag i vägen för tio små Findusar (utklädningskläder fanns där givetvis!). Men roligt att se hur sonen och alla de andra barnen med för den delen struntar helt i myllret av människor och gör sin grej. Mitt i kaoset satte sonen sig i Pettssons sovrum och läste en Pettssonbok.

Tänk vad roligt att vara med och bygga en sån här utställning! Men vilket jobb de måste ha att hålla reda på alla prylar. Sonen var extra nöjd över att Pettsson och Findus bor i Lund. Då får man ju åka tåget!

signatur_moa

 

Share on FacebookPin on Pinterest

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *