Kolakakor

kolakakor3Så står man där en vardagskväll och inser att det är picknick på förskolan dagen efter. Man vill ju vara så där piffig och ha med något hembakt, men inser snabbt att orken och tiden inte riktigt finns. Räddningen heter kolakakor. Enklare kan det inte bli. Oförskämt gott också om du frågar mig, trots sin enkelhet.

Jag har klottrat ner ett recept som jag tror kommer från något reklamblad från början:

  • 100gr margarin
  • 1 dl socker
  • 1 msk sirap
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker

kolakakor1Ner med allt i bunken och jobba ihop en jämn deg. Degen rullar du sen ut i tre plåtlånga längder. In i ugnen i 175 grader i ca 12 min. Skär sen till kakorna innan smeten stelnat.

kolakakor2Småkakor är överlag lite underskattat. De är ofta lätta att baka i stora mängder, lätta att transportera och himla gott som tilltugg! Efter mindre än tio minuters prepp och tolv i ugnen så luktar hela huset ljuvligt, lagom till läggdags.

kolakakor4

signatur_moa

Share on FacebookPin on Pinterest

2 tankar om “Kolakakor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *