Nicecream, icecream, pinnglass!

Inspirerad av vår kära Tyll och flora Susanna började jag göra nicecream … i massor!  Nicecream är ju dessutom toklätt att göra! Man mixar bara frysta bananer med valfria bär, 1 msk kokosolja och valfri sötning, förslagsvis honung, om man man vill. Tada, kan avnjutas direkt! Har man inga frusna bananer kan man göra samma procedur och sedan stoppa det i frysen en timme. Jag hällde smeten i pinnglassformar och det blev toppen!

IMG_4642

IMG_4644

IMG_4645

IMG_4648

Mitt senast försök bestod av en mix av 2 stora bananer, 3 mogna päron, saften från 1 citron, 1 msk kokosolja och 1 msk honung (som svärfar gjort!). När de var färdiga i frysen efter ca 3 h så toppades de med citronzest. Smeten var sanslöst god men smaken försvinner så mycket när den är fryst. Till nästa gång ska jag nog ta bara juicen från päronen och ha citronzest i smeten också. Gott blev det hur som!

IMG_4732

Jag brukar läsa ganska många olika recept på samma sak innan jag sätter igång med något nytt i köket. Det var dock lite klurigt att hitta just pinnglassrecept med banan och frukt som bas, om någon har ett tips på en bra sida eller något annat så får man väldigt gärna tipsa! Vill gärna hitta ett optimalt recept. Just nu väntar jag dessutom på en födelsedagsleverans med glassformar i rostfritt stål, wohoo! (Försöker plastbanta så mycket jag kan just i kök och barnrum.) Sen kan vi ha glassfest!

IMG_4742

johanna

Share on FacebookPin on Pinterest

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *