Barnkalas och tågtårta

I helgen har det vankats barnkalas. Med tanke på att vårt kylskåp dog en timme innan förra årets födelsedagskalas så kändes årets partaj som en enkel match.

kalas1
Lugnet innan stormen

Jag hade i veckan jagat stan runt efter någon kalasdekoration med tåg till min lilla tågfantast. Eftersom jag kammade hem noll så fick det istället bli en tågtårta. Jag har testat en massa recept för att hitta det där ultimata tårtreceptet och när det gäller just chokladbottnar så tycker jag att jag hittat ett så jag tänkte dela med mig av det här.

tågtårta

Ingredienser:

  • 3/4 cup mjukt smör
  • 3 ägg
  • 2 cup mjöl
  • 3/4 cup kakao
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3/4 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 cup socker
  • 2 tsk vanilj
  • 1 1/2 cup mjölk

tårtbakGör så här:

Vispa upp smöret och häll sakta i sockret. Lägg till ett ägg i taget, vispa efter varje. Lägg sen till vaniljen. Blanda i de torra ingredienserna. Häll i hälften av mjölken, blanda och häll i resten. Rör ihop till en jämn smet. In i ugnen i ca 180 grader i ungefär en halvtimme (beroende på formens storlek!).

tårtbitDen blir så där lätthanterlig utan att bli för torr och samtidigt väldigt chokladig. Perfekt om man till exempel ska bygga tåg.. I tårtan lyckades jag även få med tre av sonens kalasönskemål; nonstop, tre ljus och en glasstrut. Bor man i Skåne så ska ju tågen gärna vara lila också.

signatur_moa

Share on FacebookPin on Pinterest

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *