Vattkoppor, höstblåsor och vardagspusslet

De senaste tre veckorna har barnen turats om att ha höstblåsor och vattkoppor, inte samtidigt utan direkt efter varandra. Sist ut var Viggo som hade vattkoppor och Edith som fick sin förkylningsastma samtidigt, världens finaste sommarväder och vi fick spendera helgen i karantän med sömnlösa nätter och sen gick jag direkt på jobb och åkte hemifrån 7.30 för att vara hemma igen 17.15. Vi har varit helt utmattade och allt har halkat efter, städningen, vännerna, alla ”måsten” har fått stå till sidan och vi har pusslat och pusslat med lämningar, hämtningar och (obetalda) vabdagar. Att vara trött. Jag har liksom inga ord. Det är helt blankt, vi kom hela till andra sidan och nu är det över, för den här gången i alla fall.

Som vanligt har livets jobbiga dagar omhuldats av fina vänner. Mitt i kopporna bjöd Clara och Maria in till bubbelkväll i deras trädgård! Bubbel, jordgubbar, högt och lågt och discodans till mellanstadiets stora hits som Markoolio med Millenium två och Aqua med Dr. Jones. Bubblande inombords cyklade jag hem mitt i natten (kvällen kanske för er utan småbarn).

IMG_5130

IMG_5141

IMG_5145

Där någonstans i veckorna hanns det även med en Tyll och floraträff! Kao´s alltså, ett vinnande koncept för oss. Det är ungefär lika långt (nära) för oss alla tre och de har en mysig innergård och veganska bakverk som är helst sanslöst goda, kolla bara!

IMG_5057

IMG_5071

IMG_5066
Tyll och flora in action 😉

Vi har alla tre barn i samma ålder och ibland är det så otroligt skönt att fritt få prata om småbarnslivets alla klurigheter. Att få skratta åt svårigheterna och inspireras av varandras sätt att möta trotsen, potträningen, storstädningarna, tvätthögarna och alla relationer där emellan. Härligt! Det är så väldigt viktigt för mig att fylla på energin bland vänner, även om jag är toktrött och tänker att jag bara borde hänga hemma i soffan så har jag märkt att det ofta är just då som jag behöver mina vänner allra mest. TACKSAM!

johanna

 

Share on FacebookPin on Pinterest

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *