Fikaturné

Även min semester har börjat. Vi börjar däremot med en veckas hemmasemester. Vilken lyx att bara få vara ledig hemmavid. Vi började med barnvakt och hemmafix. Det låter kanske inte så lyxigt, men fruktansvärt tillfredsställande att ha sina oavslutade projekt avslutade så att vi nu kan njuta av resten av semestern utan några måsten eller dåliga samveten.

Semestern har sedan fortsatt i fikans tecken. Först ut blev en fika i Katrinetorp. Vilken fin liten oas precis i utkanten av stan. Deras jordgubbssorbet gick inte av för hackor. Promenerade runt i väntan på att caféet skulle öppna och trillade över deras fina små vigselmiljöer. Vilket fint ställe för ett bröllop om man vill gifta sig här i Malmö. Synd bara med den öronbedövande trafiken som tar bort lite från charmen med ett utomhusbröllop i det gröna.

2016-07-04 11.35.41

2016-07-04 11.48.10

Vi följde upp dagen efter med en fika på Olof Viktors efter att ha doppat fötterna i havet på Nybrostrand. Deras trädgård är så himla härlig att sörpla kaffe i. Till och med min treåring, en inbiten stadsbo, tyckte att det var värt att stanna upp och lukta på varenda blomma. Även en mulen dag hade jag kunnat trivas fint inne på deras fina glasveranda.

2016-07-05 12.44.36

2016-07-05 12.50.56

2016-07-06 15.58.48Idag öser regnet ner. Vi stannar inne och planerar istället veckans kommande fikor. Kanske Mandelmanns trädgårdar eller Kaffestugan Annorlunda?

signatur_moa

Share on FacebookPin on Pinterest

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *