Fikandet fortsätter

Fikaturnén fortsatte i torsdags, ännu en gång åt Österlenhållet. Denna gången stannade vi till på Kaffestugan Annorlunda på vår väg mot Knäbäckshusen, där en av mina favoritstränder råkar ligga.

2016-07-07 14.19.20Annorlunda är ett café för den som älskar klassiska småkakor, annars kan man lika gärna stanna hemma. Min man är inte storförtjust, men efter en stund erkände han att deras sockerkaka var fruktansvärt god. Till min stora förvåning blev Kaffestugan Annorlunda en hit hos min annars kräsne treåring. Glädjen i hans ögon när han fick tag på kransen och sen fick veta att han fick ta hur mycket han ville eftersom det är buffé, ett nytt begrepp för hans del. Han hade inget emot utsikten heller, en hage full med kor. Lite skräckblandad förtjusning för ett stadsbarn.

2016-07-07 15.00.30Med magen full med fika åkte vi sen vidare mot Knäbäckshusen. Nämnde jag att det är en av Skånes finaste stränder? Det enda jag önskar är att min son fick behålla fikan i magen. Oj, vad jag önskar att han slapp ärva min åksjuka. Som barn kunde jag knappt titta på en bil utan att må dåligt. Vi försöker alltid att ta de långa bilresorna när han brukar sova, men minsta lilla något går snett (som när vi kör vilse eller råkar väcka honom med en lite för hastig inbromsning..) så är det kört. Oj, vad det smärtar en mamma att se färgen försvinna från hennes barns ansikte och hans ledsna ögon när han förstår vad som snart ska hända.

2016-07-07 17.53.22Fredagen började med en mystisk fläck i taket som visade sig vara en enorm vattenläcka någon våning upp. Det gjorde att dagsplanen stannade upp lite. Men så fort solen tittade fram så sprang vi ut. Fikaabstinensen blev för stark. Men denna dagen fick vi lösa det på hemmaplan med en fika på Kafferosteriet.

2016-07-08 19.33.50Sen hem igen för att mäta fukten i hallen.. Som vanligt när man tror att man är färdig med sina hemmaprojekt så dyker det upp nya. Bara att sätta upp avfukta och måla tak på att göra listan. Ännu en gång halkade önskeprojekten ner på prioriteringslistan. Om ni tycker jag är gnällig så får jag skylla på pågående graviditet. Behovet av att boa har skjutit i höjden de senaste dagarna..

Vi följde upp vattenläckefadäsen med att lördagförmiddag kasta en mobiltelefon i asfalten så att hela skärmen sprack. Givetvis var vi tvungna att trösta oss med en fika..

2016-07-09 13.37.27Hollandia är aldrig fel.

signatur_moa

Share on FacebookPin on Pinterest

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *