11 dagar i Frankrike, 3 dagar i Paris

Att resa med svärföräldrarna, vilken lyx! Vi har fått så mycket hjälp med barnen och till och med en hel dag för oss själva i Paris. Barnens gammelmormor bor i ett litet hus med en stor trädgård i Noiseau en dryg halvtimme utanför Paris. Så snabbt man vänjer sig vid att bara öppna dörren och gå ut. Nu väl hemma igen blev det snabbt påtagligt hur mycket krångligare det är i stan där det är ett litet projekt att komma ut genom dörren alla fyra.

IMG_5451

IMG_5449

Tre gånger var jag i Paris och det var tre helt olika dagar. Första dagen åkte vi in allihop och gick till Jardin d’acclimatation, ett helt fantastiskt ställe när man har barn! De har små trädgårdar inspirerade av alla världens hörn, djur, karuseller, hinderbanor, lekplatser osv. Så skönt med ett ställe som både stor och liten tycker om. Viggo och Ediths favoriter var den utmanande och väldigt fina lekplatsen som var en stor hinderbana och det lilla tåget såklart! Det lilla tåget kan man dessutom ta hela vägen ut ur parken och bort till metron, smidigt. Farfars och Antonins favoriter däremot var den stora lummiga köksträdgården med tillhörande biodling och jag och Nadine är såna som bara gillar alltihop med hela konceptet utflykt.

IMG_5413

IMG_5404

IMG_5407
”Jag var så modig mamma!”

Andra gången åkte jag gråtigt utmattad och väldigt välbehövligt ensam med svärmor. ”Skit i det, du lever ditt liv” är hennes stående råd när jag ojjar mig över saker. ”Nej, du ska inte flytta på dig. Det är din plats, de kan gå runt” säger hon till mig i metron. Jag tar det som ett livsråd. Det är härligt att vandra runt med henne i Paris. Hon har en liten och mycket gammal kartbok med sig och guidar oss runt till de bästa ställena. Till den indiska lilla klädaffären med alla fina tyger och härliga klänningar och till de roliga små leksaksbutikerna. Hon berättar spännande anekdoter om platserna vi går förbi och om alla äventyr som ung i Paris. Vi äter glass och väljer båda dem mest udda smakerna för att man kan och det är härligt, hallon och rossmak liksom.

IMG_5457

IMG_5463
Vackra, kloka svärmor. Svärmorsdrömmen som man säger 😉

Tredje gången åkte jag och Antonin till Paris, så härligt att få vara vi två för en dag. Den dagen får bli ett eget litet inlägg med små Paristips. Har lyckats krångla till det så nu är de flesta av mina parisbilder på Antonins dator men snart dyker de upp här!

Imorgon drar vi iväg till Christins sommarhus! är så otroligt pepp på somrigt trädgårdshäng, härligt umgänge, kaffe på trappan och allt som hör sommarhus till!

johanna

Share on FacebookPin on Pinterest

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *