Sju dagar på Lilla Kornö

Just nu sitter jag på loftet på en fiskebod på Lilla Kornö, en liten ö utanför Lysekil där min sambos familj äger en del av ett hus. Det är så somrigt, idylliskt och vackert att det nästan är svårt att ta in.

IMG_5937

IMG_6151

Vi är här med min sambos syster och familj och hans föräldrar. Det är fem små kusiner mellan 1-7 år, intensivt! Det tar ett tag att hitta någon slags balans. Hur man hittar andrum mellan allt som ständigt händer och allt man så gärna vill göra. Tänker på ett råd jag fick en gång om att inte bara vänta tills någon ska förstå och ge mig andrum utan att jag bara måste ta det, punkt slut. Så här sitter jag nu.

Det här är nog en av de bästa somrarna jag haft. Vi har varit 11 dagar i Frankrike, 3 dagar hos Christin i hennes otroligt vackra sommarhus där vi badade och kokade sylt på hallon vi plockat dagen innan och åt gott och skrattade och nu är vi på Lilla Kornö på obestämd tid. Solen skiner och jag badar i havet varje dag! Jag älskar att bada, det är som att meditera fast inte alls men med samma effekt. Känns som att klängiga, svårarbetade känslor rinner av ner i djupet och man fylls av urkraft och nya energi. Kvällsdopp och sen hem till en kopp te, en bit choklad och lite korsord, vilken lycka!

IMG_6067

Här finns världens bästa kiosk som har öppet 13-14 och 18-19 varje dag. Där kan man köpa godis och glass, det nödvändigaste helt enkelt! Han som äger kiosken tömde sitt förråd och jag kunde inte låta bli att fråga om han tänkt ha en loppis eller så. Haffade världens bästa lampa från 50-talet, precis en sådan jag letat efter och jag fick den dessutom, ”och nu är den din” sa han bara. Jag blev så himmelskt glad att jag glömde kaffekoppen utanför kiosken när jag skyndade hemåt med mitt fynd. Nu ska jag iväg och reka inför skattjakten som vi ska ha med alla kusiner! Farmor har berättat för dem att piraterna gömt en skatt här någonstans.. Så spännande, äventyr är bäst!

IMG_6038

IMG_5943
Farmor, mormor, grand mere, mami.. Kär farmor har många namn som man säger 😉 Här utanför boden.

(Skrev denna bloggpost i textredigeraren utan internet så det var i torsdags detta) Kommer nog bli några inlägg om denna underbara lilla paradisö, bildbanken är tokfull och hjärtat och inspirationen lika så!

johanna

Share on FacebookPin on Pinterest

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *