Malmömuseer och slottsträdgården!

En makalös helg. Den här helgen har vi mest umgåtts bara vi fyra, så väldigt skönt och välbehövligt. Har försökt att ha långa mobilpauser och läst bok på kvällen. Jag älskar min familj så mycket och det är härligt att uppfyllas av ny energi genom deras sällskap till skillnad från jobbdagarnas ibland dränerande familjepass med hämtning och matlagningsstress.

IMG_6772
”Åh nej mamma!”

Viggo har länge pratat om att han vill till tekniska museet så i lördags tog vi cyklarna dit men hamnade istället på akvariet och utställningen med alla djuren. Vi köpte årskort, 120 kr för ett helt år och på alla Malmös museer! Tänker att vi kommer spendera många regnruskiga eftermiddagar där. Rekommenderar varenda kotte med barn att gå dit. De har även barnvagnar till alla små besökare vilket var perfekt för oss som kom på cykel. Vi nattade Edith i den lånade vagnen och kunde spana efter fiskar, grodor och ormar tillsammans med Viggo.

Utställningen med alla djur där man bland annat genom interaktiva spel på iPads kunde lära sig om träd, närmiljö och djur var rolig (och lärorik) både för stora och små, vinnarskallen alltså! Det allra bästa är att allt är så anpassat även för de minsta. Under podierna där alla djuren står har de byggt tunnlar där barnen kan krypa och jag tror på allvar att det gav oss en halvtimme längre på utställningen.

Solen strålade ute så efter besöket på Malmö museer drog vi vidare till slottsträdgården och deras kafé där vi stoppade i oss bullar och kakor bland blommorna. Barnen fick springa av sig och vi hann se (iallafall lite) av blomprakten. En dag att minnas!

IMG_6826

IMG_6833
(Ja, han har en tshirt med ”feminism underifrån” på! Kär.)

IMG_6835

IMG_6858

IMG_6841

Jag är så glad att jag börjar bli lite bättre på att ge mig själv tid för andrum och vila och ha dagar där jag bara gör saker för att jag vill och har lust. Wohoo! Hoppas att ni också har haft en alldeles fantastisk helg och pysslat om er själva och varandra 🙂

johanna

Share on FacebookPin on Pinterest

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *