Päronglass!

middagDet har blivit lite av en tradition att jag, min syster och min man lagar en trerättersmiddag till min pappa varje gång han fyller år. Det är ett rätt trevligt upplägg där min man lagar förrätten, min syster huvudrätten och jag efterrätten. Det är alltid roligare att laga mat tillsammans. Det enda problemet är att vi alltid tar i lite för mycket. I år tänkte jag därför satsa på en lite lättare efterrätt. Min son har under sommaren drabbats av total päronmani tillsammans med ett nyfunnet intresse för sötsaker. När hans morfar skulle firas och jag fick ansvar för efterrätten tänkte jag därför att sonen kunde hjälpa mig att röra ihop lite päronsorbet. Sagt och gjort.glassVi blandade sockerlag med päronpuré och en skvätt citron. Ner i glassmaskinen som för övrigt är en sån där gåva man inte visste man behövde förrän man fick en. Som tillbehör stekte vi upp lite havregryn och socker i smör (sonen föredrog struten). Mums!

signatur_moa

Share on FacebookPin on Pinterest

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *