Dejt, yatzy och barnkräk

Igår var jag på dejt med Antonin. Maria kom trampandes i ilfart efter jobb och tog hand om kidsen medan vi traskade över till Káos och åt helt idiotmumsiga rawfoodbakelser och spelade yatzy. Vet inte hur era drömdejter ser ut men denna hamnade högt på min lista! Mitt i vardagen, ett litet hemligt, mysigt och finurligt andrum. Skönt.

img_7739

img_7741

img_7738

img_7742

 

Vi gick hem, nattade kidsen och Antonin drog vidare på fifakväll. Jag hängde med Maria hemma på soffan, bland levande ljus, choklad och ingefärsdryck med varm mjölk och honung resten av kvällen. Totalt mys alltså. Vi var uppe precis sådär lite försent för ens eget bästa och när jag äntligen kröp ner under täcket blev Edith sjuk och kräktes i sängen där Viggo också sov just igår. Bara att flytta sovande barn, skölja sängkläder, boka tvättid, torka kräk och tvätta Edith som var alldeles oförskämt glad. Det enda man vet alldeles bombsäkert angående livet med barn är att inget, absolut inget blir som man tänkt sig. Tusen gånger bättre, hundra gånger värre och aldrig som man tänkt sig. Jag är glad att jag och Antonin ganska snabbt kom över den där tröskeln där man ovan vid det nya livet självömkade i massor, över saker som sömnlösa nätter och sängkläder fulla av all världens tänkbara olyckor. Vi är ett superteam, fixar undan på två röda, han tar Viggo, jag tar Edith, ”älskar dig”, puss och godnatt. Ungefär precis så. Skönt, att livet liksom lämnas att vara just vad det är, livet.

img_7701

Och tack och lov för att det i livet finns en Maria, världens bästa, finaste moster!

johanna

Share on FacebookPin on Pinterest

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *